Ballı Sarma Artvin Yusufeli – 400 Gr
45,00 ₺
Artvin’in Çoruh vadisinde yetişen dut ağaçlarının meyvesi, geleneksel yöntem kullanılarak toplanır. Dut; bakır kazanlarda kaynatılıp şırası alınır, ardından süt, un karışımı eklenerek kaynatılır. Ilıklaşınca içerisine bal ve ince çekilmiş fındık eklenir ve ince saydam tabaka halinde kurutulur. Daha sonra çifte kavrulmuş iri fındık parçaları ve balla yapılan karşımla rulo haline getirilip kesilerek ballı sarma elde edilir.
| Ağırlık | 0,400 g |
|---|
Açıklama
Artvin Yusufeli Ballı Sarma Genel Özellikleri
Artvin’in Çoruh vadisinde yetişen dut ağaçlarının meyvesi, geleneksel yöntem kullanılarak toplanır. Dut; bakır kazanlarda kaynatılıp şırası alınır, ardından süt, un karışımı eklenerek kaynatılır. Ilıklaşınca içerisine bal eklenir ve yöre halkının “herle” adını verdiği karışım ortaya çıkar. Bu karışımın içerisine ince çekilmiş fındık eklenir ve ince saydam tabaka halinde kurutulur. Daha sonra çifte kavrulmuş iri fındık parçaları ve balla yapılan karşımla rulo haline getirilip kesilerek ballı sarma elde edilir.
Lezzeti Yerinden ballı sarma, özel ambalajında muhafaza edilmektedir. Çay ve kahve saatlerinize eşlikçisi olacak bu özel lezzet; özel paketleme sistemi ile evinize güvenle ulaşmaktadır.
Yöre
Gramaj
Artvin/Yusufeli
400 gr

Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.