Natürel Sızma Taş Baskı Soğuk Sıkım Zeytinyağı Ayvalık
Natürel Sızma Taş Baskı Soğuk Sıkım Zeytinyağı Ayvalık Fiyat aralığı: 65,00 ₺ - 270,00 ₺
Back to products
Erzurum Civil Peyniri – Salamura
Erzurum Civil Peyniri - Salamura Fiyat aralığı: 34,00 ₺ - 45,00 ₺

Erzurum Civil Peynir – Tuzsuz

Fiyat aralığı: 30,00 ₺ - 47,00 ₺

Erzurum yöresi coğrafi işaretine sahip civil peynir; çiğ sütün bir süre bekletilerek ekşiliğe kavuşmasıyla üretilen, lezzetiyle meşhur, yöresel Erzurum peyniridir. Erzurum civil peyniri; tel tel ayrılması ve düşük yağ oranı ile sofra ve kahvaltılarınızın vazgeçilmez çeşitlerindendir.

Ağırlık Yok
Stok kodu: CVL-PEY-ERZ Kategoriler: Etiketler: , , ,
Açıklama

Açıklama

Erzurum Civil Peynir Genel Özellikleri

Erzurum yöresi coğrafi işaretine sahip civil peynir; lezzetiyle meşhur yöresel bir Erzurum peyniridir. Bu nedenle; düşük yağ oranı ve tel tel ayrılan özelliği ile kahvaltılarınızın vazgeçilmezidir. En önemlisi civil peyniri; tuzlu suda bekleyip salamura edilerek veya ışık almayan bir ortamda veya paketinde hava almayacak şekilde buzdolabında saklanabilir. Sonuç olarak bu eşsiz lezzet, Lezzeti Yerinden ile yöresinden sofranıza geliyor.

Genellikle civil peyniri; çeçil peynir ile çok karıştırılan bir peynirdir. Bu nedenle iki peynir arasındaki farkı açıklamakta fayda var. Civil peyniri; çok az miktarda yağ içermektedir. Çeçil ise oldukça yağlı bir peynirdir. İki peynir arasındaki en belirgin fark; civil peyniri yağsız ve beyaz renklidir. Çeçil ise yağlı ve sarı renkte bir peynir çeşididir.

Civil Peynir Yapılışı

En önemlisi, Erzurum’un yüksek rakımlı bölgelerinde otlatılan hayvanlardan sağılan sütler; kimyasal ve mekanik bir işlem görmeden yayvan kazanlarda kaynar. Yaklaşık 1 saat kaynarken civil peynir yağının büyük bir kısmı yok olur. Kaynama işlemi tamamlandıktan sonra ayın kazanlarda mayalanır. Mayalandıktan sonra, aşağıdan yukarıya olacak şekilde karıştırılır. Peynir; suyun içinde kısım kısım yukarıya kaldırarak sıcaktan soğuğa doğru bir şoklanma etkisi yaratılır. 45-60 dakika arası bu işlemden geçirildikten sonra Erzurum civil peyniri,  çerçeve şeklindeki tahta ya da demir kancalarda veya yatay direklerde gövdesinden aşağı doğru 60 dakika kadar bekletilerek suyu süzülür ve peynir kıvamını alır. Hafif suyu içinde kalan civil peyniri, sofralara sunulmaya hazır hale gelebilir.

Erzurum Civil Peyniri Kullanım Alanları

Civil peynir; genel olarak; yağsız ve kokusuz olduğu için kahvaltıda, ara öğünlerde, sandviç gibi aperatiflerde kullanabilirsiniz. Ayrıca; su böreği, kol böreği gibi börek çeşitlerine de çok lezzet vermektedir.

Birincisi; Erzurum’un yüksek rakımlı bölgelerinde otlatılan hayvanlardan sağılan sütlerden, geleneksel olarak üretildiği için kendine has kokusu ve tadını, ürünü tattığınızda hissedeceksiniz. İkincisi; yerel üreticiden gelen Lezzeti Yerinden civil peyniri, mevsim yeşillikleri ile karıştırılarak kahvaltılarda veya ara öğünlerde alternatif lezzet olarak tüketilebilirsiniz.

Sonuç olarak; Lezzeti Yerinden güvencesiyle civil peynir 500 gr ve 1 kg seçeneklerinden birini alabilirsiniz. Böylece kahvaltılarınıza renk katacak bu özel lezzet; buz aküleri ve özel paketleme sistemi ile evinize soğuk zincir bozulmadan ulaşmaktadır.

Civil peynirini tuzlu tercih ederseniz, Erzurum Civil Peyniri – Salamura ürünümüzü tercih edebilirsiniz.

Enerji ve Besin Öğeleri (100 gr için)
Enerji: 197 kcal /830 kJ
Protein: 25 gr
Yağ: 10 gr
Karbonhidrat: 1,9 gr

Yöre
Gramaj

Erzurum
500 gr – 1 kg

Bize Ulaşmak İsterseniz

Sorularınız İçin

    Değerlendirmeler (0)

    Değerlendirmeler

    Henüz değerlendirme yapılmadı.

    “Erzurum Civil Peynir – Tuzsuz” için yorum yapan ilk kişi siz olun

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Kargo & Teslimat