Erzurum Civil Peynir – Tuzsuz
Erzurum Civil Peynir - Tuzsuz Fiyat aralığı: 30,00 ₺ - 47,00 ₺
Back to products
Erzurum Göğermiş Küflü Civil Peynir
Erzurum Göğermiş Küflü Civil Peynir Fiyat aralığı: 40,00 ₺ - 65,00 ₺

Erzurum Civil Peyniri – Salamura

Fiyat aralığı: 34,00 ₺ - 45,00 ₺

Erzurum yöresi coğrafi işaretine sahip civil peynir; çiğ sütün bir süre bekletilerek ekşiliğe kavuşmasıyla üretilen, lezzetiyle meşhur, yöresel Erzurum peyniridir. Erzurum civil peyniri; tel tel ayrılması ve düşük yağ oranı ile sofra ve kahvaltılarınızın vazgeçilmez çeşitlerindendir.

Ağırlık Yok
Açıklama

Açıklama

Erzurum Civil Peyniri Genel Özellikleri

Erzurum yöresi coğrafi işaretine sahip civil peyniri; genel olarak lezzetiyle meşhur yöresel bir Erzurum peyniridir. Bu nedenle Erzurum civil peyniri; düşük yağ oranı ve tel tel ayrılan özelliği ile kahvaltılarınızın vazgeçilmezidir. En önemlisi civil peynir; tuzlu suda bekleyip salamura edilerek veya ışık almayan bir ortamda veya paketinde hava almayacak şekilde buzdolabında saklanabilir. Sonuç olarak; Lezzeti Yerinden ile Erzurum civil peynir, yöresinden sofranıza geliyor.

Çoğunlukla civil peyniri; çeçil peynir ile çok karıştırılan bir peynirdir. Bu nedenle iki peynir arasındaki farkı açıklamakta fayda var. Civil peynir; çok az miktarda yağ içermektedir. Çeçil ise oldukça yağlı bir peynirdir. Genellikle iki peynir arasındaki en belirgin fark; Erzurum civil peynir yağsız ve beyaz renklidir. Çeçil ise yağlı ve sarı renkte bir peynir çeşididir.

Civil Peyniri Yapılışı

En önemlisi, Erzurum’un yüksek rakımlı bölgelerinde otlatılan hayvanlardan sağılan sütler; kimyasal ve mekanik bir işlem görmeden yayvan kazanlarda kaynar. Yaklaşık 1 saat kaynarken civil peyniri yağının büyük bir kısmı yok olur. Kaynama işlemi tamamlandıktan sonra ayın kazanlarda mayalanır. Mayalandıktan sonra civil  peynir, aşağıdan yukarıya olacak şekilde karıştırılır. Peynir; suyun içinde kısım kısım yukarıya kaldırarak sıcaktan soğuğa doğru bir şoklanma etkisi yaratılır. 45-60 dakika arası bu işlemden geçirildikten sonra Erzurum civil peynir,  çerçeve şeklindeki tahta ya da demir kancalarda veya yatay direklerde gövdesinden aşağı doğru 60 dakika kadar bekletilerek suyu süzülür ve peynir kıvamını alır. Hafif suyu içinde kalan civil peynir, sofralarda kullanılmak üzere hazır hale gelebilir.

Erzurum Civil Peynir Kullanım Alanları

Genel olarak; yağsız ve kokusuz olduğu için kahvaltıda, ara öğünlerde, sandviç gibi aperatiflerde kullanabilirsiniz. Ayrıca; su böreği, kol böreği gibi börek çeşitlerine de çok lezzet vermektedir.

Birincisi; Erzurum’un yüksek rakımlı bölgelerinde otlatılan hayvanlardan sağılan sütlerden, geleneksel olarak üretildiği için civil peynirinin kendine has kokusu ve tadını, ürünü tattığınızda hissedeceksiniz. Ayıca yerel üreticiden gelen Lezzeti Yerinden Erzurum civil peyniri, mevsim yeşillikleri ile karıştırarak, kahvaltılarda veya ara öğünlerde alternatif lezzet olarak tüketebilirsiniz.

Sonuç olarak; Lezzeti Yerinden güvencesiyle Erzurum civil peyniri 500 gr ve 1 kg seçeneklerinden birini alabilirsiniz. Böylece kahvaltılarınıza renk katacak bu özel lezzet; buz aküleri ve özel paketleme sistemi ile evinize soğuk zincir bozulmadan ulaşmaktadır.

Civil peynirini tuzsuz tercih ederseniz, Erzurum Civil Peyniri – Tuzsuz ürünümüzü tercih edebilirsiniz.

Enerji ve Besin Öğeleri (100 gr için)
Enerji: 197 kcal /830 kJ
Protein: 25 gr
Yağ: 10 gr
Karbonhidrat: 1,9 gr

Yöre
Gramaj

Erzurum
500 gr – 1 kg

Bize Ulaşmak İsterseniz

Sorularınız İçin

    Değerlendirmeler (0)

    Değerlendirmeler

    Henüz değerlendirme yapılmadı.

    “Erzurum Civil Peyniri – Salamura” için yorum yapan ilk kişi siz olun

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Kargo & Teslimat