Kuru Kaymak Erzurum
85,00 ₺ Orijinal fiyat: 85,00 ₺.75,00 ₺Şu andaki fiyat: 75,00 ₺.
Eşsiz ve özel lezzetiyle damaklarda kalıcı iz bırakan kuru kaymak, unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerden biridir. Eski zamanlarda üzerine bal ilave edilir ve misafirlere tatlı olarak sunulurdu. Kuru kaymağın özellikle gerçek bal ile birlikte tüketilmesi kaymağın lezzetini arttırdığı, bal ile birlikte düzenli olarak tüketilen kuru kaymak, gastrit gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Kuru kaymağın faydaları arasında en bilinenlerinden birisi, balgam söktürücü özelliğidir.
| Ağırlık | 0,300 g |
|---|
Açıklama
Erzurum Kuru Kaymak Genel Özellikleri
Eşsiz lezzetiyle damaklarda kalıcı iz bırakan kuru kaymak, unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerden biridir. Geleneksel kuru kaymak yapım yönteminde süt, tandırda oldukça uzun süre kaynamaya bırakılır. Elde edilen kaymak, kor ateş üzerine yerleştirilmiş özel bakır sinide üzeri göz göz olana kadar pişirilir. Bu işlemin ardından bir oklava yardımıyla siniden alınan kaymak bir kalburun üzerinde birkaç gün kurumaya bırakılır.
Özel bir lezzete sahip olduğu için son derece değerli olan kuru kaymak, eski zamanlarda üzerine bal ilave edilir ve misafirlere tatlı olarak sunulurdu. Damak tadına göre istenilen şekilde tüketilebilir. Bununla birlikte kuru kaymağı hafif şekilde suyla ıslattıktan sonra üzerine şekerden yapılmış koyu kıvamlı şerbet dökerek yemek, bu kaymağın geleneksel tüketim biçimidir.
Kuru Kaymağın Faydaları
Kuru kaymağın özellikle gerçek bal ile birlikte tüketilmesi, kaymağın lezzetini arttırdığı gibi vücuda da pek çok fayda sağlıyor. Bal ile birlikte düzenli olarak yenilen kuru kaymak, gastrit gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Kuru kaymağın faydaları arasında en bilinenlerinden birisi, balgam söktürücü özelliğidir. Gıdaların midedeki hazmını kolaylaştıran kuru kaymağın aç karnına tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Bunların yanı sıra kuru kaymak, içerdiği besin öğeleri sebebiyle vücuda dinçlik verir.
Yöre
Adet
Erzurum

Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.