Natürel Sızma Taş Baskı Soğuk Sıkım Zeytinyağı Ayvalık
65,00 ₺ – 270,00 ₺Fiyat aralığı: 65,00 ₺ - 270,00 ₺
Natürel sızma taş baskı zeytinyağı; Kasım ayında dalında olgunlaşmaya başlayan, sofralık siyah zeytin sınıfına girmeyen ve yağlık oranı yüksek olan Ayvalık yöresinin siyah zeytinlerinden soğuk sıkım tekniği ile elde edilen, aromatik bir lezzete sahip zeytinyağıdır. Natürel sızma zeytinyağı; 0,4 – 0,8 asitlik oranına sahip olup kahvaltı, salatalar, mezeler, sıcak yemekler vb. her alanda kullanılabilmektedir. Lezzeti Yerinden naturel sızma soğuk sıkım zeytinyağı, el değmeden şişelenerek veya tenekelere doldurularak 1 lt ve 5 lt olmak üzere ayrı ayrı ambalajlanmaktadır.
| Ağırlık | Yok |
|---|
Açıklama
Ayvalık Natürel Sızma Soğuk Sıkım Zeytinyağı Genel Özellikleri
Natürel sızma taş baskı zeytinyağı; Kasım ayında dalında olgunlaşmaya başlayan, sofralık siyah zeytin sınıfına girmeyen ve yağlık oranı yüksek olan Ayvalık yöresinin siyah zeytinlerinden soğuk sıkım tekniği ile elde edilen, aromatik bir lezzete sahip zeytinyağıdır. Natürel sızma zeytinyağı; 0,4 – 0,8 asitlik oranına sahip olup kahvaltı, salatalar, mezeler, sıcak yemekler vb. her alanda kullanılabilecek bir zeytinyağıdır.
Lezzeti Yerinden naturel sızma soğuk sıkım zeytinyağı, el değmeden şişelenerek veya tenekelere doldurularak raflarda yerini alır. Lezzeti Yerinden natürel sızma zeytinyağı, 1 lt ve 5 lt olmak üzere ayrı ayrı ambalajlanmaktadır.
Taş Baskı Zeytinyağı
Zeytinin taş değirmende ezilerek hiçbir kimyasal işleme uğramadan üretilmiş zeytinyağıdır.
Soğuk Sıkım Zeytinyağı
Soğuk sıkım yöntemi ile zeytinyağı üretim aşamasında kullanılan suyun sıcaklığı 27 oC’yi geçmemektedir. Böylece faydalı vitamin ve mineralleri ölmemiş, daha az miktarda fakat kaliteli bir zeytinyağı üretilmiş olur.
Natürel Sızma Zeytinyağı
Herhangi bir kimyasal işleme maruz kalmadan, zeytinin yalnızca mekanik olarak işlenmesi ile elde edilmiş üstün kalitede zeytinyağıdır. Oleik asit cinsinden asit oranı %0,8’i geçmeyen zeytinyağları “natürel sızma zeytinyağı” olarak adlandırılmaktadır. Ayrıca naturel sızma zeytinyağlarındaki kalite; üretim yöntemi (taş baskı, soğuk sıkım) ve zeytinin hasat zamanına (erken hasat) göre sınıflandırılmaktadır.
Neden Ayvalık Zeytinyağı
Ayvalık; dünyada Alp Dağları’ndan sonra en büyük oksijen rezervine sahip olan Kaz Dağları’nın havası ile beslenmektedir. Denizden gelen poyraz ve lodos rüzgârları zeytinin daldaki gelişimini olumlu yönde etkilemektedir. Tüm bu faktörler birleştiğinde, kalitesi dünya arenasında kabul görmüş kendine has meyve aromasına sahip üstün kalitede bir zeytinyağı üretilmektedir.
Kullanımı
Salata ve soslarda tüketimi önerilen bu yağ tüm sıcak yemeklerde de kullanılabilir. Besin değeri çok yüksektir.
Asit Oranı: 0,8’den az.
Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Zeytinyağı +5 oC’nin altında donabilir. Tekrar çözülmesi kalitesini etkilemez. Gün ışığı ve ısıdan korunması tavsiye edilir. Ürünlerimizde tavsiye edilen tüketim tarihi ve parti seri numarası ambalajların üzerine işlenmiştir.
Yöre
Gramaj
Balıkesir/Ayvalık
1 lt – 5 lt

Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.